Travian Odgovori

Začnimo pri vašem vprašanju

Iskanje s pomočjo odgovorov

Za pridobitev odgovora, izberite glavno kategorijo in sledite podkategorijam. V kolikor informacije v kategorijah niso bile zadovoljive, se lahko poslužite kontaktnega obrazca na koncu.

Imam vprašanje o…

Pojdimo v detajle:

Uporabi iskalnik

Preferirate iskanje informacij preko spletnih iskalnikov? To lahko storite tudi tu.

Primerjava funkcij (Codex Victoria)

Spodnja tabela prikazuje razliko med posebno rojstnodnevno različico Travian igre "Codex Victoria" in standardne Travian: Legends svetove.

Kaj

Travian: Legends

Travian: Codex Victoria

Splošno
Vodič
Stari vodič in naloge Tutorial is replaced by the new onboarding system. Among the changes: adventures do not expire, hero health is regenerated on lvl up, resources items are added to hero inventory.
Zemljevid

Raven 801 x 801 (mednarodna domena)

Raven 401 x 401 (večina drugih domen)

Evropa 801 x 801 (mednarodna domena)

Evropa 401 x 401 (večina drugih domen)

Regije Brez regij 87 osvoljivih regij
Napredni začetek Ne Tvoje prvo naselje se začne z vsemi surovinami na stopnji 5.
Imel boš že 6 kolonistov in dovolj KT, da bi naselil še 2 dodatni naselji. Za naselitev četrtega naselja bo dodeljenih 75% potrebnih kulturnih točk.
Zmagovalne točke No Aliansa ima >50% teritorialni nadzor in "zavarovano" ohladitveni timer se je že zaključil. Lahko uporabljajo moči artefakta in aliansa akumulira zmagovalne točke. Zmagovalne točke alianse je mogoče nadzirati v pregledu regije.
Plemena 3 (Galci, Tevtoni, Rimljani) 5 (Galci, Tevtoni, Rimljani, Egipčani, Huni)
Plemenske zgradbe Zgradbe so vizualno enake za vsako pleme Vsako pleme ima različne vizualne elemente za zgradbe
Čudo sveta Ja Ne
Združevanje enot Ne Ja
Posredovanje enot Ne Ja
Trgovinske poti
Mogoče je ustvariti trgovske poti med lastnimi naselji, v Čudo sveta alianse/konfederacije in med naselji z artefakti alianse/konfederacije.
Poti med lastnimi naselji
Trgovski center Dvojni efekt Dvojni efekt
Vadbišče Dvojni efekt Dvojni efekt
Gradbena mesta Računi Rimljanov imajo eno dodatno gradbeno mesto. Rimska naselja imajo eno dodatno gradbeno mesto
Kapaciteta špranje in trgovcev Kapaciteta špranje in trgovcev je odvisna od izbranega plemena računa. Kapaciteta špranje in trgovcev odvisna od plemena naselja.
Konec strežnika Strežnik se konča ko Čudo sveta doseže stopnjo 100. Strežnik se konča po 180 dneh.
Zgradbe
Bolnišnica Ne Bolnišnica je posebna zgradba, ki daje igralcem možnost okrevanja vojaških enot, ranjenih v bitki.
Artefakti
Ime Imenovani artefakti Imenovane antične moči
Na voljo Svetišče arhitekta, Svetišče generala, Svetišče vohuna, Svetišče kuharja, Svetišče inštruktorja, Svetišče velikega načrtovalca, Svetišče opazovalca, Svetišče norca, Gradbeni načrti za čudo sveta Svetišče arhitekta, Svetišče generala, Svetišče vohuna, Svetišče kuharja, Svetišče inštruktorja, Svetišče velikega načrtovalca, Svetišče opazovalca, Svetišče norca
Osvajanje Mogoče osvojiti s herojem z uničenjem zakladnice, če ima igralec dovolj veliko zakladnico v svojem naselju. Po osvojitvi regije aliansa dobi dostop do antične moči katero je mogoče aktivirati z dovolj veliko zakladnico.
Aktivacija Aktivira se samodejno 24 ur po osvojitvi. Mora se aktivirati ročno vsakih 24 ur, isto antično moč je mogoče aktivirati enkrat na člana alianse.
Trajanje moči Trajno aktivna. Mora se aktivirati ročno vsakih 24 ur, isto antično moč je mogoče aktivirati enkrat na člana alianse.
Omejitve moči Osvojiti je mogoče največ 3 artefakte, samo 1 je lahko unikaten ali ima moč, ki vpliva na celoten račun. Na računu lahko držite več kot 3 artefakte. Artefakte se mora pridobiti z osvojitvijo naselja v katerem je artefakt.

Samo 3 najstarejši artefakti so aktivni, samo 1 je lahko unikaten ali ima moč, ki vpliva na celoten račun. Če so med 3 najstarejšimi artefakti 2 z močmi, ki vplivajo na celoten račun, potem postane aktiven četrti najstarejši.

Izjema za samo-osvajanje: Artefakte je mogoče premikati med naselji lastnega računa s herojem, tudi če že imaš 3 ali več artefaktov.
V Travian: Codex Victoria je artefakt vedno aktiven, medtem ko je potrebno antične moči v Travian: Codex Victoria aktivirati. Mogoče jih je aktivirati, ko je dosežen >50% teritorialni nadzor in več kot 24 urno lastništvo regije. Za aktivacijo antične moči je potrebna zakladnica stopnje 10 za antično moč, ki vpliva na naselje, ali zakladnico stopnje 20 za moči, ki imajo vpliv na celoten račun.

Obstaja nekaj omejitev: za vsako vas se lahko aktivira samo ena moč, za vsak račun pa se lahko aktivira samo ena antična moč. Tako lahko na eno vas vplivata skupaj dve starodavni moči.
Conquering
Naselja Ko osvojiš naselje, ki pripada računu drugega plemena, naselje spremeni pleme v pleme osvajajočega računa. Vse plemenske zgradbe izginejo. Ko osvojiš naselje, ki pripada računu drugega plemena, naselje ne spremeni plemena. Vse plemenske zgradbe ostanejo. Tvoje pleme ostane isto kot tisto, ki je bilo izbrano med registracijo računa.
Natarji Po osvojitvi natarskega naselja je pleme naselja enako plemenu računa. Po osvojitvi natarskega naselja je pleme naselja enako plemenu senatorja/vodje/poglavarja.
Naselitev
Kje Brez omejitev Naselitev možna samo v regijah, ki imajo sosedno regijo z več kot 4000 populacije. Obstaja nekaj regij, ki jih je mogoče vedno naseliti (osrednje začetne regije).
Naselje Ob ustanovitvi novega naselja je pleme naselja enako plemenu računa. Ob ustanovitvi novega naselja je pleme naselja enako plemenu naselja kolonistov.
Herojeve dogodivščine in predmeti
Herojevi predmeti Nošenje predmetov iz drugih plemen ne izboljša enot. Nošenje predmetov iz drugih plemen izboljša enote tistega plemena v trenutnem naselju.
Predmeti v dogodivščinah Tvoj heroj lahko najde samo predmete plemena računa. Tvoj heroj lahko najde samo predmete plemena računa.
Enote v dogodivščinah Tvoj heroj lahko najde samo enote plemena računa. Tvoj heroj lahko najde enote, ki pripadajo plemenu naselja iz katerega je začel z dogodivščino.
Standarta Predmet Standarta vpliva na premike enot med člani alianse Predmet Standarta vpliva na premike enot med člani konfederacije.
Konfederacija
Velikost

Vsaka aliansa lahko pripada največ 3 konfederacijam (za strežnike po 15.08.2019.)

Vsaka aliansa lahko pripada največ eni konfederaciji, v kateri so lahko največ 4 alianse.
Okrepitve Igralci lahko okrepijo katerokoli naselje.
Igralci lahko okrepijo sebe, svojo alianso in vsako alianso, ki pripada isti konfederaciji.
Pošiljanje surovin Igralci lahko pošljejo surovine komurkoli. Igralci lahko pošljejo surovine sebi, svoji aliansi in vsaki aliansi, ki pripada isti konfederaciji. Te omejitve ne veljajo za ponudbe na tržnici.

Si prejel odgovore na zastavljena vprašanja?

Da   Nevtralno   Ne